ikonografika

 

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  2. Współpracowaliśmy z 55 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województw wielkopolskiego, kujawsko – pomorskiego, lubuskiego i zachodniopomorskiego. 
  3. Pomoc żywnościowa trafiła do 25204 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

    1. 1283,064 tony żywności;
    2. 137240 paczek żywnościowych;
    3. 53086 posiłków;
  5. W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 169 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 1990 osoby
  6. Rodzaje warsztatów:
  • Kulinarne oraz niemarnowanie żywności – 169 spotkań dla 1990 uczestników.